Det är viktigt att man ger rätt foder till sina fiskar så de mår bra. Fel typ av foder gör att fiskarna kanske inte får i sig tillräckligt med proteiner och näringsämnen som är tänkta för just fiskar. Det är oftast en fråga om att ge fiskarna ett bra liv. Likaväl som vi tänker på vad vi äter så är det viktigt att fiskarna får rätt föda.

Om fiskarna får en varierad diet så kommer de att må bra av detta. Tänk om vi bara skulle äta en typ av föda hela tiden så skulle vi efter ett tag inte må så bra av detta. Variation är nyckeln till en bra foderhållning hos fiskar. Du hittar ett bra urval av foder hos Fiskfoder.se. Det finns lite olika alternativ av foder och vi kommer inte att gå in något djupare på dessa alternativ utan det är många gånger bra att prova sig fram för att se vad som passar bäst för just dina fiskar.

Prata med de som har större erfarenhet av akvarium än vad du själv har för att komma fram till vilket foder som du ska prova. Även om du har kommit fram till passande foder så kan det vara bra att skaffa hem semesterfoder eller weekendfoder som det också kan kallas. Då behöver du inte ha någon som matar dina fiskar utan de klarar sig om du åker bort på semester. Om du bara ska åka bort ett par dagar och dina fiskar är välmående så kan dina fiskar klara sig upp till 10 dagar utan foder.