Vilda djur fascinerar oss människor. Elefanter, lejon, tigrar, delfiner, giraffer, noshörningar, pelikaner, flamingos mm. Vi besöker gärna zoo och djurparker för att se dessa exotiska djur. Har man möjligheten kan man åka på safariresor för att se djuren i deras naturliga habitat.

Hitta resa

När man har bestämt sig för att satsa semestern och pengar på en fantastisk resa och valt att åka på en safariresa, så finns det ett stort urval av researrangörer. Om man inte har tips från någon bekant eller tidigare åkt med en viss arrangör, så är det viktigt att göra sin läxa innan biljetterna bokas. Ska man spendera så mycket så vill man få valuta för pengarna.

Ett tips är att gå in på google.se och söka på safariresor. Då kan man sedan i lugn och ro hemma gå igenom de olika bolagen. Jämför kostnader, utbud, resetider, hotell etc. Gå inte bara på pris, man för oftast det man betalar för. Ett annat alternativ är att gå in på en resebyrå och fråga dem vad de har att erbjuda och vad de kan rekommendera.

Tänk även igenom vilka djur som just du vill se, vad är viktigt för dig? Vill du bo på ett lyxigt hotell eller vill du bo i en mysig bungalow? Vilket land och vilken världsdel vill du åka till? Kan du under samma resa göra någon annan utflykt – kanske dela semestern mellan sol och bad och safari?

Dubbelkolla vilken årstid det är i landet du ska åka till. Kommer det att vara supervarmt, regnperiod etc.

Gör en riktigt noga koll av allt innan du bokar så att du får just din drömresa!