Att många av oss väljer att skaffa hund är egentligen inte alls konstigt. Det är ett av de vanligaste husdjuren och kommer strax efter katt. Att skaffa din första valp kommer att innebära en stor omställning i ditt liv. Om du inte haft hund innan så gäller det att läsa på vad som gäller och lära dig hur du ska hantera detta lilla yrväder.

Det finns mycket information om hur du bäst lyckas med din valp och även om det finns en hel del information online så kanske det finns en fördel att köpa hem böcker i ämnet. Det finns ett stort antal valpböcker som du helt klart ska skaffa dig för att läsa på och lära dig hur du ska hantera din valp. Du kan med fördel köpa dessa böcker innan du skaffat din valp så du är väl förberedd när den lilla godingen kommer hem till er.

Valp tiden är en viktig tid för hunden. Det gäller att den får mycket kärlek, mat och vatten men den ska också lära sig att man inte får göra sina behov inne utan att man får gå ut när man ska kissa och bajsa. Man får lära hunden att på något sätt meddela när det är dags för att göra sina behov. Det är som valp som ni som husse och matte lägger grunden till vilken hund ni vill ha. Det gäller att vara konsekvent och att ni som äger hunden använder samma kommandon och inte att den ena låter hunden sova i soffan om den andre inte vill det.